Rezervišite Vaš let
Više opcija


Helsinki

Putovanje u Helsinki avionom – avio karte, cene, korisne informacije...

Helsinki - glavni i najveći grad Finske bez dileme možemo nazvati pravim kosmopolitskim centrom, jer u njemu zajedno živi 145 nacija. Helsinki je smešten na obali Baltičkog mora na vrhu poluostrva i okružen je mnogobrojnim ostrvcima. Grad ima dosta toga da ponudi svojim posetiocima - zapanjujuće pejzaže, lepu arhitekturu, galerije, muzeje... Bujni parkovi su na svakom koraku, a kroz ceo grad se provlače biciklističke i pešačke staze. Zeleno srce grada je centralni park Esplanadi u kojem stanovnici Helsinkija vole da prave predah od gradske buke. Dnevni izlet možete napraviti na Suomenlini, vojnom utvrđenju iz XVIII veka, koja se sastoji od šest međusobno povezanih strva.

Beograd- Helsinki avionom

Putnicima iz Beograda je znatno olakšan put do Finske prestonice, uvođenjem direktne linije Beograd - Helsinki. Kako nije uvek moguće naći kartu za direktan let, iz Beograda postoji i nekoliko kompanija sa kojima do Helsinkija možete stići uz jedno presedanje: Lufthansa, Aeroflot, Turkish Airlines, easy Jet… U zavisnosti od avio kompanije, zavisi i aerodrom na kom se vrši konekcija, pa samim tim i ukupno trajanje putovanja.

 

Beograd - Helsinki direktan let

Direktan let od Beograda do Helsinkija nudi samo avio kompanija Air Serbia. Polasci su planirani svakog ponedeljka, četvrtka i subote. Let u proseku traje dva sata i 35 minuta, a sletanje je na međunarodni aerodrom Helsinki, koji se nalazi na oko 17 kilometara udaljenosti od centra grada.

 

Avio karte Beograd - Helsinki

Avionske karte za direktan let ili za letove sa presedanjem od Beograda do Helsinkija, možete jednostavno kupiti na našem sajtu.

Cenu avio karte do Helsinkija, prema datumima koji vama odgovaraju proverite na pretraživaču koji se nalazi na ovoj stranici.

Ukoliko želite povoljne karte do Helsinkija, savetujemo da kupovinu ne vršite neposredno pre putovanja jer su cene tada uglavnom više, osim u slučaju akcijskih ponuda koje avio kompanije mogu da objave u bilo kom momentu. Takođe, uvek predlažemo kupovinu povratne avionske karte, koja je jeftinija nego kada biste kupovali kartu za svaki let pojedinačno.

 

Vreme u Helsinkiju

Kako se nalazi u Finskoj, očekivano je da su i u Helsinkiju leta umereno topla a zime jako hladne. Prosečna godišnja temperatura u ovom gradu je 5,3 stepena. AKo planirate da posetite Helsinki tokom zime, pripremite se na jako niske temperature, a ako pak putujete leti onda se pripremite na dan koji praktično traje non stop - takozvane bele noći.

 

Kako da kupim avio kartu za Helsinki online?

Avio kartu možete lako kupiti direktno na ovom sajtu. Potrebno je da odaberete željenu destinaciju i datume u pretraživaču na ovoj stranici i da posedujete kreditnu karticu. Celokupan postupak kupovine karte bi trebalo da traje oko 5 min. Na kraju procesa, dobićete potvrdu putem maila da ste uspešno izvršili kupovinu željene avionske karte.

 

Ukoliko vam je potrebna asistencija ili iz nekog razloga niste u mogućnost da kupite avio kartu za Helsinki online, pozovite nas na broj telefona 011 4 159 169 ili nam pišite na mail avio@flyfilip.rs


Pratite naše promotivne akcije

Predlažemo da se prijavite na našu mailing listu (news letter) kako biste na vreme bili obavešteni o svim ponudama i promotivnim akcijama.

Pogledajte i ponudu za ostale destinacije, kao i najtraženije evropske metropole do kojih često imamo jeftine avio karte.

KRATKE ČINJENICE O HELSINKIJU

Valuta i osnovne informacije - pogledajte koliko
vam je novca potrebno za osnovne troškove u Helsinkiju

VALUTA

Euro (EUR)

PIVO

0.5 lit

6.75 EUR

RESTORAN

Prosečan

restoran

32 EUR

JAVNI PREVOZ

Karta u

jednom pravcu

2.80 EURCopyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.