Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Aegean Airlines

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Aegean Airlines

Aegean Airlines je najveća grčka avio kompanija računajući broj aviona u floti, broj destinacija na koje leti i po broju prevezenih putnika.

Aegean ima redovne i čarter letove iz Atine i Soluna do destinacija u Grčkoj i po Evropi. Sedište avio kompanije je u Atini, a glavna čvorišta se nalaze na Aerodromu Elefterios Venizelos u Atini, aerodromu u Solunu i Larnaki na Kipru.

Ova avio kompanija ima letove i sa drugih aerodroma u Grčkoj i na Kipru.

Avio kompanija Aegean Airlines, član je Star Alliance.

U oktobru 2013. godine Aegean Airlines je kupio avio kompaniju Olimpic Air, svog najvećeg konkurenta, ali su obe avio kompanije nastavile da rade pod različitim brendom.


Klase avio kompanije Aegean Airlines

Ekonomska klasa omogućava niz pogodnosti putnicima na domaćim i na interkontinentalnim letovima: besplatan izbor standardnih kožnih sedišta, izbor prednjih kožnih sedišta kao i sedišta sa više prostora za noge uz doplatu, širok izbor grickalica i pića tokom leta, dodatne milje i bonuse za članove lojaliti programa, mogućnost online čekiranja 48h pre poletanja, mogućnost promene ekonomske u biznis klasu pre poletanja.

Na interkontinentalnim letovima postoje dodatne usluge kao što su glavno jelo inspirisano grčkom kuhinjom, zabavni paketići za decu, usluga kupovine tokom leta.

Biznis klasa pruža putnicima maksimalan komfor i benefite tokom leta. Karakteristika biznis klase na domaćim i interkontinentalnim letovima: posebni šalteri za check in, besplatan izbor sedišta prilikom prijave na let, kožna sedišta sa praznim sedištem u sredini za veći komfor i privatnost, pristup biznis salonima, prioritetno ukrcavanje kao i online check-in 48h pre poletanja, piće dobrodošlice, kafe, čajevi, ponuda raznovrsnih predjela, grickalica, alkoholnih pića, sokova, širok izbor novina, milje i bonusi za korisnike lojaliti programa.

Na interkontinentalnim letovima postoje dodatne usluge kao što su hladno predjelo, glavno jelo, dezerti, ponuda vrhunskih grčkih vina, usluga kupovine tokom leta.


Ručni prtljag

Putnici ekonomske klase mogu poneti jedan komad ručnog prtljaga do 8kg, maksimalnih dimenzija 56 x 45 x 25 cm.

Putnicima biznis klase dozvoljeno je da ponesu dva ručna prtljaga, jedan do 8 kg i dimenzija 56 x 45 x 25 cm, a drugi maksimalno 5kg i dimenzija do 45 x 35 x 20 cm.


Predati prtljag

U ekonomskoj klasi dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg, a u okviru biznis klase dozvoljena su dva besplatna prtljaga po 32 kg. Izuzetak su najniže tarife ekonomske klase kod kojih se predati prtljag doplaćuje.

Za prtljag koji se dodatno naplaćuje, Aegean Airlines odobrava popust do 40% za rezervisanje i plaćanje preko interneta, putem mobilnog telefona ili preko turističkog agenta, dok na aerodromu putnici plaćaju punu cenu usluge.


Online check-in

Aegean Airlines Vam omogućava online check-in 48 sati, a najkasnije 30 minuta pre Vašeg leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.


Flota avio kompanije Aegean Airlines

Avio kompanija Aegean Airlines je postavila sigurnost kao osnovni prioritet prilikom formiranja svoje flote. Aegean je u poslednjih nekoliko godina dobio potpuno obnoviljenu flotu sa novim avionima uz uvođenje novog sistema kontrole, tehničke podrške i čestim treninzima za zaposlene.

Svaki avion iz flote kompanije Aegean Airlines je opremljen sa najmodernijim bezbednosnim sistemima.

Flota Aegean Airlines-a obavlja letove sa sledećim tipovima aviona: Airbus A319, Airbus A320, Airbus A321, Dash 8 Q400, Dash 8-100, ATR 48.


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.

Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.