Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Air Serbia

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Air Serbia

Air Serbia je nacionalna kompanija Srbije, osnovana još 1927. godine. Od 2013. posluje pod nazivom Air Serbia, a iste godine je sklopljeno i strateško partnerstvo sa Etihad Airways-om, koji od tada ima 49% udela u upravljanju kompanijom.

U prvih pet godina rada, Air Serbia je prevezla preko 12 miliona putnika na više od 150 hiljada letova.  

Air Serbia leti do ukupno 49 destinacija u Evropi, na Mediteranu, Bliskom istoku, Severnoj AmericiAfrici, kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

Matični aerodrom kompanije jeNikola Tesla, koji se nalazi u Beogradu.

Pored svih većih gradova u Evropi, kompanija Air Serbia nudi i dugolinijske letove do Azije, Australije, Severne Amerike i Južne Amerike, u saradnji sa partnerima i kompanijom Etihad Airways.

Od juna 2016. godine, Air Serbia ima direktnu liniju do Njujorka tokom cele godine, ponekad i više puta nedeljno.

Klase avio kompanije Air Serbia

Economy White

Najpovoljnija tarifa, namenjena svima koji idu na kratko putovanje i dovoljno im je da ponesu samo ručni prtljag. U tom slučaju, na let je moguće poneti samo jedan komad prtljaga koji ide u avionsku kabinu, i ne prelazi težinu od 8 kg.

Economy Blue 

Za sve one koji planiraju da na put ponesu više prtljaga i da imaju mogućnost promene datuma leta uz odgovarajuću naknadu, preporučena tarifa je Economy Blue. U ovom slučaju, dozvoljen je jedan komad ručnog i jedan komad predatog prtljaga težine do 23 kg. Economy Bluetarifa omogućava i izbor dodatnih usluga za koje možete da doplatite.

Economy Red

Putnici koji žele dodatne pogodnosti, maksimalnu fleksibilnost oko datuma putovanja, rezervaciju sedišta unapred, prijavu leta na samom aerodromu i još dodatnih opcija, trebalo bi da se opredele za Economy Red tarifu.

Business Silver

Ova tarifa je namenjena svima koji žele maksimalnu udobnost i komfor putovanja. Putnici sa Business Silver kartom imaju pristup Air Serbia Premium salonu, pravo na dvostruko više predatog i ručnog prtljaga kao i brojne druge pogodnosti. Usluga prioritetnog prolaza na pasoškoj kontroli je u okviru ove tarife potpuno besplatna.

 

Online check-in

Prijavljivanje na let putem Interneta moguće je 36 do 1 sat pre poletanja. Ova usluga je besplatna, dok se check-in na aerodromu uglavnom doplaćuje. Ukoliko prijava na let putem interneta nije moguća, ova usluga neće biti naplaćena ni na aerodromu.

 

Obroci i osveženje u avionu

Obroci koje nudi Air Serbia, prilagođeni su trajanju leta i dobu dana. Na svim letovima, putnici dobijaju osveženje u vidu grickalica i vode.
U Economy tarifama obrok je dostupan uz naknadu, dok je na letovima za Njujork ova usluga besplatna za sve putnike.
Specijalni obroci su dostupni na letovima preko 80 minuta, ali uz naknadu. Ove obroke, koji su prilagođeni posebnim zahtevima putnika, možete poručiti do 24 časa pre poletanja.

Flota avio kompanije Air Serbia

Air Serbia raspolaže sa ukupno 21 letelicom (1 širokotrupni, 14 uskotrupnih i 6 turboelisnih aviona) koje su prilagođene udaljenosti destinacija do kojih kompanija saobraća. Flotu avio kompanije trenutno čine: Airbus A330, Airbus A320, Airbus A319, Boeing 737-300, ATR 72-500, ATR 72-200.


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.