Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Alitalia

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Alitalia

Alitalia je nacionalna avio kompanija Italije.

Sedište kompanije je na Fjumićino aerodromu u Rimu, a glavni aerodromi (hubs) se nalaze na istoj vazdušnoj luci u Rimu, odnosno na aerodromu Linate u Milanu.

Alitalia je 11. avio kompanija po veličini u Evropi i članica je Sky Team alijanse.

Svoje putnike prevozi do mnogih evropskih i svetskih destinacija kao i u sve gradove Italije.

Tradicionalno obavlja čarter letove za potrebe Vatikana tj. za poglavara rimokatoličke crkve.

Alitalia omogućava putnicima koji putuju ka destinacijama u Indiji, Koreji, Japanu, Argentini, Brazilu, Čileu, Južnoj Africi, Keniji i Mauricijusu, besplatan stop over u Rimu u trajanju od 3 noćenja. Ova ponuda Alitalie uključuje i besplatno ostavljanje kofera na aerodromu Fiumićinu u trajanju Vašeg ostanka u Rimu (do tri noćenja). To je odlična prilika da prilikom putovanja u gore navedene zemlje, iskoristite ovu konekciju za besplatan stop na aerodromu Fiumićino i posetite Rim.

Klase avio kompanije Alitalia

Ekonomska klasa – poseduje lične ekrane od 6,5” ili 9” (u zavisnosti od tipa aviona), veliki izbor filmova, igrica, muzike i TV programa. Izbor i količina keteringa se razlikuje za letove u okviru Evrope i interkontinentalne letove. Na interkontinentalnim letovima kraćim od 3 sata, usluga keteringa uključuje i užinu uz izbor pica.

Premijum ekonomska klasa – odlikuju je mogućnost prioritetnog čekiranja, ekrani za zabavu od 10,4" (u B777 avionima) i 10,6" (u A330 avionima), više paketa za WiFi, GSM konekciju, kao i za TV uživo, noćni komplet (ćebe i jastuk). Moguće je besplatno predati dva komada prtljaga do 23 kg. Putnici mogu uživati u toplim obrocima, grickalicama ili doručku, u zavisnosti od vremena leta, uključujući piće dobrodošlice, tople peškire za ruke, bezalkoholna pica, najbolja vina…

Biznis klasa medium haul – odlikuju je mogućnost pristupa aerodromskim salonima, udobna kožna sedišta sa dodatnim prostorom, više komfora usled samo 4 sedišta po redu (na većini aviona). Moguće je besplatno predati dva komada prtljaga do 32 kg. Meniji su inspirisani italijanskom tradicijom i razlikuju se u zavisnosti od dužine leta i sezone. Obroci su propraćeni širokim izborom pića, a na letovima koji odlaze nakon 12 sati popodne nudi se aperitiv (za letove preko 2 sata).

Magnifica – najbolja moguća usluga i najfinija italijanska kuhinja učiniće vaše putovanje nezaboravnim. SkyPriority Vam omogućava da sve aerodromske procedure prolazite brže (check-in, sigurnosnu kontrolu, ukrcavanje), imate mogućnost pristupa aerodromskim salonima i pravo da besplatno predate dva komada prtljaga do 32 kg. Kabine poseduju kožna sedišta koja se spuštaju do 180 stepeni, lične ekrane od 15”, ogromnu biblioteku filmova, igrica, muzike i TV programa. U novim A330 avionima je instalirano osvetljenje koje varira u intezitetu i boji u zavisnosti od vremena i faze putovanja. Putnicima je na raspolaganju noćni komplet (ćebe i jastuk) i komplet za kozmetiku.

 

Ručni prtljag

Na letovima kompanije Alitalia, putnici imaju pravo na jedan komad ručnog prtljaga do 8 kg, maksimalnih dimenzija 55 cm x 35 cm x 25 cm i jednu ličnu torbu kao što je akt tašna, torba za lap-top, ženska torba, manji ranac itd. Lična torba ne sme da prelazi dimenzije od 36 cm x 45 cm x 20 cm.

Predati prtljag

Predati prtljag na Alitalia letovima može imati maksimalne dimenzije do 158 cm maksimalnu težinu do 23 kg ili do 32 kg, u zavisnosti od klase putovanja i destinacije.

Light klasa nema uračunat predati prtljag, u ekonomskoj klasi dozvoljen je jedan komad prtljaga do 23kg, u premijum ekonomskoj klasi dozvoljeno je 2 komada predatog prtljaga do 23 kg, u biznis klasi i magnifica klasi dozvoljeno jedva komada prtljaga do 23 kg.

 

Online check-in

Alitalia Vam omogućava online check-in 24 h pre leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.

 

Flota avio kompanije Alitalia

Alitalia poseduje potpuno renoviranu flotu, jednu od najmlađih u svetu. Avioni koji čine Alitalia flotu su: Boeing 777 i Airbus A330 za velike letove, Airbus A321, A320 i A319 za srednjelinijske letove, Embraer E190 i E175 za regionalne letove.


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.