Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Delta Air Lines

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Delta Air Lines


Delta Air Lines
je jedna od tri najveće američke avio kompanije i ujedno jedna od najvećih avio kompanija na svetu.

Ova kompanija je jedan od osnivača avio alijanse Sky Team i zajedno sa svojim partnerima iz alijanse, Air France i KLM-om vlada transatlantskom rutom između Evrope i Severne Amerike.

Baza Delta Air Lines-a je na aerodromu Hartsfield u Atlanti (Džordžija). Ovaj aerodrom je najveći tranzitni aerodrom u domaćem saobraćaju u SAD i jedan od nekoliko najvažnijih tranzitnih aerodroma u međunarodnom saobraćaju. Veliki broj dnevnih letova ova kompanija obavlja i sa aerodroma La Guardia i JFK u Njujorku, Mineapolisu, Salt Lejk Sitiju, Los Anđelesu. Zbog saradnje sa Air France-om i KLM-om na transatlantskoj ruti, ova kompanija je domaća i na evropskim aerodromima Charles de Gaulle u Parizu i Schiphol u Amsterdamu.

Delta Air Lines je treći avio prevoznik prema ukupnom broju destinacija. Ova kompanija leti do više od 330 gradova u celom svetu.

Osim direktnih letova, avio kompanija Delta nudi i ogroman broj destinacija dostupnih zahvaljujući saradnji i ugovorima sa svojim partnerima.


Klase
avio kompanije Delta Air Lines

Ekonomska klasa koja se dalje deli na:

Basic Economy (osnovnu ekonomsku klasu): predviđena je za putnike koji žele najpovoljniju cenu i ne putuju sa mnogo stvari. Kada putujete u Basic Economy klasi imate sedište u glavnoj kabini (Main Cabin) i u cenu su uključene grickalice i bezalkoholna pića (kao što su Starbucks kafa, čajevi, đusevi, gazirani sokovi, voda). Wi-fi internet je moguće doplatiti. Basic Economy klasa uključuje samo ručni prtljag, dok se predati prtljag može doplatiti (cene se razlikuju u odnosu na rutu). Izbor sedišta je dozvoljen prilikom čekiranja. Refundacije, promene datuma putovanja i prelazak na višu klasu nisu dozvoljene.

Main Cabin (glavna kabina): predstavlja standardnu ekonomsku klasu koja uključuje sisteme za zabavu, snekove i pića na kraćim letovima, odnosno pune obroke i pića na dužim letovima. Izbor standardnih sedišta je moguć pre otvaranja check in-a. Main Cabin uključuje samo ručni prtljag, dok se predati može doplatiti (cene se razlikuju u odnosu na rutu). Promena karte se može uraditi uz doplatu penala.

• Delta Comfort+: sedišta u ovoj klasi putovanja imaju nagib i više prostora za noge. Iznad sedišta postoji pregrada za prtljag koja je rezervisana za vas, tj. prevoz vašeg većeg ručnog prtljaga u kabini je zagarantovan. Sa kupljenom Delta Comfort+ klasom dobijate i SkyPrority, što omogućava prioritetno čekiranje za let. Na dugolinijskim letovima putnici dobijaju jastuk, ćebe, kao i set sa korisnim predmetima. Ova ekonomska klasa nudi i bogatiju ponudu snekova i pića.

Prva klasa (domaći i međunarodni letovi) i Delta Premium Select (pojedini dugolinijski letovi):

Treba imati u vidu da Delta naziv First Class koristi za klasu koju većina drugih kompanija naziva biznis klasom. U First klasi imate sve pogodnosti koje odlikuju klase predviđene za poslovne putnike: komfornija sedišta sa više prostora za noge od standardne ekonomske klase, nagib sedišta, veći ekran sistema za zabavu, personalizovana usluga kabinskog osoblja sa bogatijim keteringom, priključak za električnu energiju i wi-fi signal tokom leta, jastuk, ćebe, set sa korisnim predmetima, SkyPriority (prioritetno prijavljivanje za let, prioritetno ukrcavanje, prioritetno iskrcavanje prtljaga). U Delta Premium Select klasi na A350 avionima sedišta su opremljena osloncem za noge. Ova komforna sedišta su šira i imaju veći mogući nagib od sedišta ekonomske klase. Naravno tu su i ostale pogodnosti kao npr. veliki ekran sistema za zabavu, ćebe, jastuk, peškir, set sa korisnim predmetima, premijum hrana i pića, SkyPriority usluga, itd.

Delta One - ova klasa je dostupna samo na međunarodnim dugolinijskim letovima i pojedinim domaćim letovima, a podrazumeva mešavinu odlika koje inače karakterišu biznis i prve klase na drugim avio kompanijama. Tokom putovanja na Delta One klasi dobijate svoj apartman koji sadrži udobnu fotelju koja se razvlači u krevet. Prostor između susednih sedišta se može zatvoriti paravanom i tako napraviti privatni prostor. Ovaj apartman vrhunskog dizajna ima dosta mesta za odlaganje stvari, odličan sistem za zabavu, priključke za električnu energiju. Putovanje u ovoj klasi nudi najbolju hranu i piće, korisne predmete tokom leta, personalizovanu uslugu, SkyPriority, kao i pristup aerodromskim salonima.


Ručni prtljag

Na letovima Delta Air Lines-a putnici u kabinu mogu poneti ručnu torbu i još jedan lični predmet. Postoje određena pravila o tome šta se može uneti.

Od ličnih predmeta moguće je poneti 1 žensku tašnu, akt tašnu, torbu sa kamerom, ili 1 lap-top računar (računari se ne mogu prevoziti kao predati prtljag) itd.

Pored toga mogu se besplatno poneti jakna ili kišobran, hrana ili piće kupljeni nakon prolaska aerodromske sigurnosne kontrole, roba iz bescarinskih prodavnica, specijalni predmeti kao što su: kolica sa decu, invalidska kolica, sedište za decu itd.

Ručne torbe ne smeju biti veće od 56 x 35 x 23 cm.


Predati prtljag

Delta primenjuje komadni koncept koji podrazumeva jedan kofer do 23 kg u ekonomskoj klasi i dva kofera po 32 kg u biznis klasi.

Ovo pravilo varira u zavisnosti od linije i destinacije, pa je tako na letovima između SAD i Brazila dozvoljen jedan kofer od 32kg u ekonomskoj i dva od po 32 kg u biznis klasi.


Online check-in

Online čekiranje za Deltine letove moguće je obaviti najranije 24 h pre leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.


Flota
avio kompanije Delta Air Lines

Kompanija raspolaže sa flotom od 867 aviona: Airbus (A319-100 / A320-200 / A321-200 / A330-200 / A330-300 / A330-900 neo) I Boeing (717-200 / 737-700 / 737-800 / 737-900er)


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.