Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio-kompanija EasyJet

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O kompanji EasyJet


EasyJet
je najveća avio kompanija u Britaniji, sa sedištem na londonskom aerodromu Luton. Ujedno je jedna od većih low cost kompanija u Evropi. Ovaj prevoznik ima više od 800 linija i spaja preko 30 zemalja. Godišnje, oko 80 miliona putnika koristi usluge avio kompanije EasyJet.

Kao svoj strateški cilj kompanija izdvaja utvrđivanje svoje pozicije na vodećim evropskim aerodromima, kroz realizaciju letova između aerodroma koji putnicima najviše odgovaraju i često koriste.

Niže cene avionskih karata za letove EasyJet-a su posledica kombinacije nekoliko faktora - više sedišta po avionu, veći nivo opterećenja i korišćenja aviona kao i mlada flota.

2018. godine, EasyJet je dobio nagradu “Najbolja low-cost kompaija” koju dodeljuje Business Traveller. 

Ručni prtljag

Svaki putnik ima pravo na jedan komad ručnog prtljaga, za koji nije propisana maksimalna težina ali se očekuje da je svako u mogućnosti da podigne i odloži svoj kofer u prtljažnik iznad sedišta. Propisane maksimalne dimenzije su 56x45x25cm.

Prednost EasyJet-a u odnosu na većinu low-cost kompanija je što se male torbe (ženska tašna, ranac, lap-top torba…) ne računaju kao komad ručnog prtljaga, sve dok su u okviru dimenzija 45x36x20cm i mogu biti smeštene ispod sedišta. U slučaju prebukiranosti kabinskog prtljažnika, ručni prtljag će biti odložen sa predatim prtljagom bez naknade.

Sve torbe koje ne odgovaraju dimenzijama ručnog prtljaga, biće odložene u prtljažnik aviona, a putnik je u obavezi da za to plati odgovarajući iznos koji propisuje easyJet. 

Predati prtljag

EasyJet daje mogućnost svim svojim putnicima, uključujući i decu, da imaju do 3 komada predatog prtljaga, koji se prevozi u avionskom prtljažniku. Težina prtljaga može biti 15kg, 23kg, i maksimalno 32kg. Takođe, postoji mogućnost doplate za 3 kg preko neke od navedenih težina, ali nije moguće preći 32 kg. Torba koja se odlaže u prtljažnik aviona ne sme preći 275cm u zbiru visine, dužine i širine. 

Online check-in

Prijavu na let je moguće izvršiti ili na sajtu avio kompanije ili preko EasyJet aplikacije na mobilnom telefonu. Check-in je dostupan 30 dana pre putovanja i do dva sata pred poletanje. Nakon online prijave, boarding kartu je potrebno odštampati ili sačuvati na svom mobilnom telefonu. Ukoliko napravite neke promene na karti (dodatni prtljag, rezervacija sedište…), potrebno je da se ponovo prijavite i sačuvate novu boarding kartu.


Tarife avio kompanije EasyJet

Standard
Ovo je osnovna tarifa i podrazumeva jedan komad ručnog prtljaga i opciju doplate za predati prtljag i rezervaciju sedišta.

FLEXI

Putnicima koji su platili kartu po FLEXI tarifi, imaju pravo na jedan komad predatog prtljaga do 23 kg. Takođe, garantovano im je brzo ukrcavanje, a na pojedinim aerodromima i prednost prilikom sigurnosnih provera, kao i “bistro vaučer” na određeni iznos koji se može iskoristiti tokom leta.

Prednost ove tarife je mogućnost promene datuma i vremena leta od strane putnika, bez doplate.

Usluga na letu

Kako većina letova kompanije EasyJet traje relativno kratko, zabava na letu u vidu filmova ili muzike ne postoji.

Hranu i piće je moguće kupiti, a u ponudi je veliki izbor toplih i hladnih napitaka, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i različiti sendviči, grickalice, slatkiši…

Flota

EasyJet posluje sa modernom flotom koja je sastavljena od Airbus letelica, tipa A320. Kompanija radi na unapređenju flote kroz nove A320neo letelice, sa 13% do 15% efikasnijom potrošnjom goriva od postojećih.

Dodatne usluge

Za putnike koji često lete, EasyJet ima loyalty program - Flight Club. Članstvo se ne plaća, ali potrebno je da bude ispunjena određena kvota, kako bi putnik bio pozvan u Flight Club.

Prednosti programa su besplatne promene datuma i leta, godišnje do 5 promena imena putnika na karti, garancija cene koja podrazumeva da će EasyJet platiti razliku ukoliko član kluba pronađe nižu cenu karte u roku od 48 sati nakon bukiranja, prioritet prilikom obaveštavanja o promotivnim cenama…


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.