Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Emirates

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Emirates

Emirates je nacionalna avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa sedištem u Dubaiju.

Ova kompanija je u kratkom periodu postala poznata širom sveta kao avio kompanija sa visokim standardima i vrhunskom uslugom.

Emirates je najveća avio kompanija na Bliskom Istoku, koja sa Međunarodnog Aerodroma Dubai izvodi preko 3600 letova nedeljno ka više od 140 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Australiji.

Četvrta je avio kompanija na svetu po preletenim kilometrima i četvrta na svetu po broju prevezenih putnika. Emirates nema letove za Srbiju, ali ima code-share saradnju sa flydubai-jem, pa je iz Beograda, sa presedanjem u Dubaiju, moguće leteti avio kartom Emirates-a ka brojnim destinacijama.

 

Klase avio kompanije Emirates

Prva klasa – putnicima nudi pravi privatni apartman u avionu. Na raspolaganju vam je tuš/spa kabina, kao i kozmetika poznatih proizvođača. Imate mogućnost rezervacije limuzine sa šoferom koja će vas voziti od i do aerodroma na preko 70 destinacija, kao i mogućnost korišćenja ekskluzivnog salona u Dubaiju iz koga možete direktno ući u avion.

Biznis klasa – putnicima nudi prostrana sedišta koja se mogu razvući u krevet, ekran osetljiv na dodir, mini-bar sa osveženjima koji se nalazi u sedištu, stočić za rad, utičnicu za vaš lap-top i raspoloživ wi-fi. Na A380 avionima vam je raspoloživ salon u kome sa ostalim putnicima biznis klase možete uživati u vinima, koktelima i grickalicama. Kao i putnici prve klase, imate mogućnost rezervacije limuzine sa šoferom, kao i mogućnost korišćenja ekskuzivnog salona u Dubaiju iz koga možete direktno ući u avion.

Ekonomska klasa - u A380 i B777 avionima poseduje sedišta koja su opremljena sa utičnicom za elektricitet, mobilnim i Wi-Fi signalom, kao i sistemima koji omogućavaju zabavu tokom leta.

 

Usluga Cheuffeur – drive

Putnici u biznis i prvoj klasi imaju besplatan prevoz od grada do aerodroma, od aerodroma do grada ili u oba smera ako se radi o stop-over zadržavanju. Ovu uslugu možete rezervisati prilikom rezervacije avio karte. Usluga se obavlja udobnim automobilima a dostupna je u većini gradova gde Emirates leti.

 

Ručni prtljag

U ekonomskoj klasi putnici u kabinu mogu poneti jedan komad ručnog prtljaga do 7 kg, čije dimenzije ne prelaze 113 cm (55 x 38 x 20 cm).

U biznis i prvoj klasi putnici mogu poneti dva komada ručnog prtljaga: jednu malu torbu dimenzija  45 x 35 x 20 cm i jednu putnu torbu standardnih dimenzija 55 x 38 x 20 cm. Ukupna težina obe torbe ne sme da pređe 12 kg.

 

Predati prtljag

Emirates primenjuje dve politike za prevoz prtljaga: težinski (weight) i komadni (piece) koncept. Maksimalne dimenzije kofera ne mogu da pređu 158 cm u zbiru.

Težinski koncept se primenjuje na sve letove Emirates-a osim ka SAD, Kanadi i Brazilu. Ovaj koncept putnicima pruža mogućnost da predaju besplatno 30 kg prtljaga (u ekonomskoj klasi), 40 kg (u biznis klasi) i 50 kg (u prvoj klasi).

Komadni koncept se primenjuje za letove Emiratesa ka SAD, Kanadi i Brazilu. Ovaj koncept podrazumeva besplatan prevoz određenog broja kofera propisanih dimenzija i težine i omogućava putnicima da predaju dva besplatna komada prtljaga svaki maksimalne težine 23 kg (u ekonomskoj klasi) ili 32 kg (u biznis i prvoj klasi). Na liniji za Sao Paolo (Brazil) primenjuje se jedinstvena maksimalna težina od 32 kg za oba kofera i ovo pravilo važi za sve klase na toj liniji.

 

Online check-in

Online čekiranje na let Emirates-a moguće je najranije 48 sati a najkasnije 90 minuta pre leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.

 

Flota avio kompanije Emirates

Flota Emirates-a je među najmlađima na svetu. U floti ove kompanije ne postoje mali avioni već su svi avioni veliki širokotrupni. Flotu čine tri familije aviona, dve Airbus-ove (A330/A340/ A380) i jedne Boeingove (B777). Svi avioni poseduju izuzetno opremljene kabine u ekonomskoj, biznis i prvoj klasi.

Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.