Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Etihad Airways

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Etihad Airways

Etihad Airways je nacionalna avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa sedištem u Abu Dabiju. Jedna je od najmlađih svetskih avio kompanija. Ime avio kompanije na arapskom znači “unija”.

Kompanija Etihad Airways je poznata širom sveta kao veliki sponzor najskupljih i najpoznatijih sportskih klubova i događaja poput Formule 1. Glavna baza avio kompanije je na međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju, dok se glavna kancelarija nalazi u Khalifa City, u blizini međunarodnog aerodroma.

Etihad Airways saobraća ka 120 destinacija u Evropi, Aziji, Bliskom Istoku, Africi, Australiji i Americi.

Pored putničnog saobraćaja, Etihad ima i svoje hotelsko i kargo odeljenje, kao i mrežu partnera kod kojih ima manjinsko vlasništvo (Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways i Virgin Australia).

Etihad Airways je od strane Skytrax-a (ugledne firma koja se bavi ocenjivanjem i rangiranjem avio kompanija) ocenjen sa 5 zvezdica, što je prestižno priznanje s obzirom da mali broj avio kompanija imaju ovaj status.


Klase
avio kompanije Etihad Airways

Rezidencija - predstavlja vrstu apartmana koji se sastoji od:

• dnevne sobe (kožna sofa za dvoje, dva stola za ručavanje, ekran od 32")
• spavaće sobe (bračni krevet od 210 cm, ekran od 27")
• kupatila sa tuš-kabinom (sa ostalim pogodnistima - ogledalo, fen, bade-mantili, itd.)

Tokom leta korisnici Rezidencije imaju svog ličnog batlera i kuvara. Po sletanju, na raspolaganju im je lični vozač i limuzina. Etihad je jedina avio kompanija u komercijalnoj avijaciji koja poseduje ovakvu vrstu apartmana, a namenjen je za dve osobe koje putuju zajedno i koje imaju mogućnost da priušte takav nivo luksuza.

Prva klasa - ova klasa putovanja je takođe vrsta apartmana, koja poseduje veliku kožnu fotelju, ekran od 23" ili 24" (u zavisnosti od tipa aviona) i odvojeni krevet. U apartmanu postoji prostor sa toaletnim priborom i osvetljenim ogledalom, kao i udobna odeća koju putnici mogu nositi tokom leta. Prva klasa ima zajedičko kupatilo sa tuš-kabinom, kao i zajednički lobi sa TV-om gde se putnici mogu družiti. Kao i putnici rezidencije, i putnici prve klase imaju na raspolaganju svog ličnog kuvara i šofera.

Biznis klasa - ova klasa ima različitiv nivo usluge u zavisnosti od dužine leta. Na dugolinijskim letovima, raspoloživa je takozvana “Business Studios” opcija. Ovaj studio putnicima nudi lični prostor, ekran od 18.5" i mogućnost razvlačenja sedišta u krevet. Na kraćim letovima biznis klasa poseduje udobna sedišta-fotelje sa ekranom od 10.4". U biznis klasi takođe postoji i zajednički lobi za druženje. Putnicima biznis klase omogućen je poseban šalter za prioritetno čekiranje, pristup aerodromskim salonima, kao i mogućnost iznajmljivanja šofera pre i nakon leta.

Ekonomska klasa - u avionima Boing 787 i Airbus 380 postoji moderno Economy Smart sedište koja pruža više udobnosti, veći nagib naslona i dodatni prostor za noge. Tu je i sistem za zabavu kao i specijalno osvetljenje. Na dugolinijskim letovima putnici u ekonomskoj klasi dobijaju ćebad i jastuke. Na aerodromu u Abu Dabiju pri dolasku i odlasku na raspolaganju su Etihadovi busevi koji putnike prevoze do/od grada.


Ručni prtljag

ekonomskoj klasi dozvoljeno je nošenje jednog komada ručnog prtljaga, maksimalne težine 7 kg i maksimalnih dimenzija 40x50x25 cm.

U biznis klasi i prvoj klasi je dozvoljeno nošenje dva komada ručnog prtljaga, maksimalne ukupne težine do 12 kg i maksimalnih pojedinačnih dimenzija 40x50x21 cm.

Pored ručne torbe, sa sobom možete poneti još jedan lični predmet. To može biti manja tašna, ranac, torba sa kamerom ili torba za lap-top.


Predati prtljag

ekonomskoj klasi dozvoljeno je do 30 kg prtljaga, maksimalnih dimenzija 45x72x90 cm.

Putnici u biznis klasi mogu predati do 40kg prtljaga, s tim da svaka torba mora biti u okviru maksimalno dozvoljenih dimenzija (45x72x90 cm).

Putnici prve klase mogu besplatno predati do 50 kg prtljaga. Pojedinačne torbe ne mogu biti teže od 32 kg, maksimalnih dimenzija 45x72x90 cm.


Online check-in

Etihad Airways Vam omogućava online check-in 24 sata pre, a najkasnije 2 sata pre Vašeg leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.


Flota
avio kompanije Etihad Airways

Avio kompanija Etihad Airways pruža usluge prevoza putnika u sledećim avionima: Airbus (A319-100, A320-200, A321-200, A330-200, A330-300, A340-500, A340-600, A330-200F) i Boeing (777-200LR, 777-300ER).


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.