Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio-kompanija Lufthansa

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

Avio kompanija Lufthansa

Lufthansa je nemački nacionalni avio-prevoznik, prvi u Evropi i četvrti na svetu po broju usluženih korisnika. Lufthansa Group obuhvata kompanije Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss International Airlines, ali i nekoliko drugih kompanija delimično pripada ovom nemačkom gigantu.

Lufthansa Grupa je globalna avio grupa sa preko 550 članica i povezanih kompanija. Portfolio kompanije se sastoji od mrežnih avio kompanija, aerodroma od tačke do tačke i kompanija za pružanje usluga u vazduhoplovstvu.

Lufthansa grupa posluje širom sveta. Sa 135.534 zaposlenih, Lufthansa grupa je u 2018. ostvarila prihod od 35.844 miliona evra. Usluge avijacije čine logistika segmenata, MRO, ugostiteljstvo i dodatne poslovne i grupne funkcije. Poslednje uključuju Lufthansa AirPlus, Lufthansa Aviation Training i IT kompanije. Svi segmenti zauzimaju vodeću poziciju na svojim tržištima.

Lufthansa je jedan od osnivača vazduhoplovnog saveza Star Alliance. Godine 1926. u Berlinu je osnovana kao firma zvana Hans Deutsche Luft. Danas je sedište kompanije u Kelnu, ali njena glavna baza je Frankfurtski aerodrom. Godine 2001. aerodrom u Minhenu postao je još jedna baza kompanije. Lufthansa leti za 18 destinacija u Nemačkoj i 202 destinacije širom sveta. Cela grupacija prevozi do više od 400 destinacija na pet kontinenata.

Prtljag

Avio-prevoznik Lufthansa dozvoljava da ručni prtljag unesete u avion. Njegove dimenzije i težinu određuje avio-prevoznik i oni mogu varirati u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju. Čekirani prtljag, koji ne nosite sa sobom u kabinu, takođe mora biti u okviru određenih dimenzija i težine. I tu važe različita pravila u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju.

Putne klase

Putnici mogu da odaberu jednu od četiri putne klase. U najjeftinijoj, ekonomskoj klasi, koja je dostupna na kratkim i umereno udaljenim destinacijama, putnici imaju dosta mesta zahvaljujući ergonomskom obliku sedišta. Dodatnu udobnost pružaju nasloni za ruke koji se mogu podešavati. U premijum ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnici imaju pravo na više prtljaga. Na većini aerodroma putnici prve i biznis klase mogu da koriste specijalni laundž, koji pruža mnoge usluge. Prva klasa kompanije Lufthansa rangirana je u Skytrax sistemu, koji se odnosi na kvalitet usluga avio-prevoznika.

Čekiranje onlajn

Dvadeset tri sata pre poletanja možete se čekirati preko interneta, odabrati sedište u avionu i odštampati kartu za ukrcavanje ili je poslati na svoj mobilni telefon.

Zaradite milje - uživajte u nagradama

U Lufthansinom globalnom Miles & More programu letenja, naši klijenti prikupljaju milje kad god lete sa jednom od mnogih avio kompanija partnera Lufthanse. Oni će takođe dodati milje na svoj račun za kilometražu iznajmljivanjem automobila, boravkom u hotelima ili korišćenjem proizvoda i usluga drugih programskih partnera.


Flota

Lufthansina flota se sastoji od skoro 300 aviona. Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 i Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW koriste se za interkontinentalne letove. Na relacijama srednje udaljenosti koriste se Airbus A321-100 / 200, A320-200, A319-100 i Boeing 737-500, 737-300. Embraer ERJ-195 i ERJ-190 kao i Bombardier CRJ900 i CRJ700 koji lete na najkraćim relacijama.

Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.