Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio-kompanija Qatar Airways

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O kompaniji Qatar Airways

Qatar Airways jedna je od najmlađih globalnih avio kompanija koje posluju na svih šest kontinenata. Od osnivanja 1997. godine, sedište joj je u Dohi, glavnom gradu Katara. Danas, više od 150 destinacija dnevno povezano je letovima Qatar Airways-a.

Tokom godina, Qatar Airways je postala jedna od elitnih avio kompanija na svetu, a od strane Skytrax-a dobila je rejting od 5 zvezdica, a čak četiri puta do sada je proglašena za kompaniju godine od strane istog servisa.

Centar komanije je Međunarodni arodrom Hamad u Dohi. Na aerodromu se nalazi salon za putnike u biznis klasi Qatar Airways-a: Al Mourjan Business Lounge

Prtljag

Dozvoljeni prtljag koji možete uneti na letove Qatar Airways-a, zavisi od destinacije na koju putujete i klase za koju ste kupili avionsku kartu. Prednost putovanja sa ovom avio kompanijom je što i putnici u ekonomskoj kalsi imaju pravo na dva kofera od po 30 kg.

Pored predatog prtljaga, na let kompanije Qatar Airways možete poneti i ručni prtljag, koji unosite u kabinu aviona. Za putnike u ekonomskoj klasi važi pravilo jedan komad prtljaga težine do 7kg, dok putnici u prvoj i biznis klasi sa sobom, u avionsku kabinu mogu da unesu dva komada prtljaga maksimalne ukupne težine 15kg.

Klase

Ekonomska klasa – putnici u ovoj klasi mogu da očekuju udobna sedišta sa proširenim prostorom za noge, jastuke, ćebad, utičnice za elektronske uređaje, iteraktivan audio i video sistem. Takođe, na raspolaganju im je i veliki izbor filmova, muzike i video igrica. Svaka letelica Boing 787 ima obezbeđen besplatan pristup Internetu na svakom sedištu.

Biznis klasa – svi putnici sa kartom za biznis klasu, uživaće u posebnim sedištima koja se mogu rasklopiti i koristiti kao krevet. Takođe omogućeni su i uslovi za rad prilikom leta, zahvaljujući većem prostoru, privatnosti, priključcima za laptopove i besplatnom WiFi na letovima Boing 787. Tokom letova, služi se hrana pripremljena od strane vrhunskih kulinarskih majstora.

Prva klasa – svakako najkomforniji vid putovanja. Za putnike u ovoj klasi obezbeđen je udoban krevet i lična posluga. Kvalitet usluge je na najvišem nivou - od prvoklasnih jela aranžiranih od strane svetski priznatih šefova kuhinje do različitih setova za putovanja brendiranih imenom Kristijan Dior.

Online check-in

Online check-in usluga je dostupna za sve letove Qatar Airways-a. Prijavljivanje na let putem interenta je dostupno 48 časova do 90 minuta pre poletanja. Za letove iz SAD online check-in se otvara 24 časa pre polaska, a prijavljivanje za letove u SAD otvara se 24 časa pre polaska iz Dohe.

Flota

Qatar Airways se može pohvaliti mladom flotom, koju čine avioni Airbus i Boeing, prosečne starosti 5 godina. Na svojim brojnim letovima, Qatar Airways kombinuje letelice Boeing 787 Dreamliner, Airbus A350, Airways Boeing 777, Airbus A320… Qatar Airways Airbus A380 najveći je putnički mlazni avion na svetu.

Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.