Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio-kompanija Ryanair

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O kompaniji Ryanair

Ryanair je jedna od vodećih avio kompanija na svetskom nivou. Sa više od dve hiljade letova dnevno, ovaj irski avio prevoznik spaja 226 destinacija u 37 zemalja. U skladu sa konstantnim razvojem kompanije, broj linija i putnika iz godine u godinu raste.
Ovaj avio prevoznik dobio je nagradu za „najtačniju“ avio kompaniju u Evropi od strane Asocijacije evropskih avio kompanija i od Agencije za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije.
2017. godine, Ryanair je postala prva evropska avio kompanija koja je prevezla više od billion putnika.

Prtljag 

Prema pravilu kompanije, čekirana torba može imati do 20 kg. Putnici kompanije Ryanair imaju mogućnost doplate i manje čekirane torbe, do 10 kg.

Za sve one koji putuju samo sa ručnim prtljagom, bez nadoknade je moguće uneti jednu torbu maksimalnih dimenzija 40 x 20 x 25 cm. Ova torba je uračunata u cenu avionske karte i mora biti smeštena ispod sedišta putnika. Svaka dodatna ili torba koja ne odgovara ovim dimenzijama, doplaćuje se prema cenovniku Ryanair-a.
Ukoliko imate potrebu za dodatnom torbom, savet je da doplatu izvršite odmah prilikom kupovine karte, jer su cene tada niže.

 

Online check-in

Prijava na let je moguća putem interneta, 48 do 2 sata pred let. U slučaju rezervacije sedišta, prijava je moguća i 60 dana ranije. Ukoliko ste zaboravili da se čekirate ili nemate svoju kartu za ukrcavanje, to možete učiniti i na aerodromu ali uz određenu nadoknadu koju propisuje Ryanair.

 

Osveženje tokom leta

Besplatno osveženje nije dostupno na letovima Ryanair-a. Na svim letovima putnici mogu kupiti grickalice, hladne i tople napitke, pivo, vino i druga alkoholna pića.

 

Ryanair Dodatne usluge

Plus

Ukoliko doplatite Plus uslugu, imaćete pravo na predati prtljag težine do 20kg, prvenstvo prilikom ukrcavanja, dve torbe koje možete da unesete u avionsku kabinu i rezervaciju sedišta.

Flexi Plus

Sa Flexi Plus uslugom imate mogućnost da promenite vreme leta, destinaciju ili polazni aerodrom, bez dodatnih troškova. Takođe, ova usluga vam obezbeđuje prioritet prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, kao i dve torbe za ručni prtljag.

Family Plus

Usluga namenjena porodicama sa decom. Podrazumeva pravo na dva registrovana kofera do 20kg, prioritetno ukrcavanje i dva komada ručnog prtljaga. Za putnike koji su doplatili za Family Plus, sedišta za decu su besplatna.

Flota

Ryanair flota se sastoji od preko 450 letelica Boeing 737-800, a u toku je i nabavka 135 novih Boeing 737 MAX 200s i 75 MAX 200s. Ovim tempom, flota avio kompanije bi trebalo da, do 2024. godine, dostigne opseg od 585 letelica koje će prevoziti i do 160 miliona putnika godišnje. Prosečna starost svih aviona Ryanair-a iznosi 6.5 godina.


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.