Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio kompanija Swiss International Air Lines

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Swiss International Air Lines

Swiss International Air Lines je nacionalna avio kompanija Švajcarske, čije je sedište na međunarodnom aerodromu u Cirihu. Ostali važni aerodromi odakle Swiss ima letove prema mnogim evropskim destinacijama su Ženeva i Bazel. Swiss ima redovne letove ka destinacijama u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj Americi i Juznoj Americi.

Poznata je po svojim visokim standardima, a putnicima iz Srbije je posebno značajna zbog brojnih konekcija koje im nudi sa svog glavnog aerodroma u Cirihu. Ova avio kompanija članica je najveće avioalijanse na svetu – Star Alliance.


Klase avio kompanije Swiss International Air Lines

Ekonomska klasa – putnici ekomske klase mogu uživati u određenim pogodnostima kako na evropskim tako i na interkontinentalnim letovima. Neke od pogodnosti ove klase su mogućnost rezervacije sedišta u željenoj zoni i sa više prostora za noge, sedišta sa podesivim naslonom i ličnim ekranom, veliki izbor zabavnog sadržaja, filmova, muzike, časopisa itd.

Biznis klasa – putnici biznis klase imaju mnoštvo prednosti kao sto su posebni šalteri i brze trake koje omogućavaju brzu registraciju za let, prioritetno iskrcavanje i preuzimanje prtljaga, korišćenje luksuznih salona na aerodromima, udobnija sedišta sa više slobodnog prostora. Putnici biznis klase imaju na raspolaganju luksuzan ketering, odličan izbor pića kao i raznovrsne zabavne sadržaje tokom leta.

Prva klasa - odlikuje se komforom, luksuzom, mirom i privatnošću, pa stvara utisak kao da ste u privatnom avionu. Putnici prve klase imaju sve moguće privilegije na aerodromima i tokom leta. Sedišta su u okviru zasebnih putničkih kabina i pružaju veliki prostor i komfor. Putnici na raspolaganju imaju a la cart posluženje i vrhunski izbor pića tokom leta. Hranu spremaju profesionalni kuvari.


Ručni prtljag

Putnicima je dozvoljeno da u kabinu unesu jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine 8 kg i dimenzija 55x40x23 cm. U biznis i prvoj klasi dozvoljeno je dva komada ručnog prtljaga. Dodatno se dozvoljava nošenje male lične torbe, knjige, torbe za lap-top...


Predati prtljag

Swiss primenjuje komadni koncept za prevoz prtljaga. Prema njemu dozvoljeno je besplatno predati jedan kofer maksimalne težine do 23 kg.

U biznis klasi su dozvoljena dva kofera, svaki po 32 kg, a u prvoj klasi tri kofera, po 32 kg maksimalno.


Online check-in

Online check in na kompaniji Swiss možete obaviti 23 h pre leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.


Flota avio kompanije Swiss International Air Lines

Flota Swiss-a je podeljena na dva dela.

Prvi deo flote čini 60 aviona za srednji i dugolinijski saobraćaj. Oni lete pod imenom Swiss International Air Lines. Flotu čini 33 aviona iz porodice A320 (319/320/321) kao i 27 aviona širokotrupni Airbusovi A330 i A340.

Drugi deo flote leti pod imenom Swiss European Air Lines i njega čine manji avioni za kratki i srednjelinijski saobraćaj poput Avro RJ100 ili Fokera 100.


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.