Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio-kompanija Turkish Airlines

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio-kompaniji Turkish Airlines

Turkish Airlines je turska nacionalna avio kompanija, sa sedištem na istanbulskom aerodromu. Ostala sedišta su Sabiha Gokčen aerodrom u Istanbulu i Esenboga aerodrom u Ankari. Avioni Turkish Airlines-a lete redovno do 120 zemalja u Evropi, Aziji, Africi i Americi što ovu kompaniju čini četvrtim najvećim avio prevoznikom po broju destinacija u svetu. Ovaj avio prevoznik je jedan od važnijih članova Star Alliance, u kojoj se nalazi od 1. aprila 2008.


Klase avio-kompanije Turkish Airlines

Ekonomska klasa - dodatni prostor za noge, mogućnost spustanja naslona za sediste, mogućnost podešavanja naslona za glavu i za noge, utičnica za struju, USB, neke su od pogodnosti ekonomske klase na letovima Turkish Airlines-a.

Premijum ekonomska (comfort) klasa - odlikuju je komfornija sedišta sa više prostora za noge. Putnici imaju i dodatak za noge na sedištu ispred. Za putnike ove klase omogućena je i bolja zabava tokom leta. Od zabavnih sadržaja putnici imaju na raspolaganju filmove, muziku, serije, dokumentarce...

Biznis klasa - putnicima nudi niz pogodnosti kao sto su udobnije putničke kabine, bogatiji meni tokom leta, prioritetno čekiranje za let na posebnim šalterima za biznis klasu, više predatog prtljaga, besplatnu upotrebu aerodromskih salona, kao i bogat izbor zabave tokom leta (samo na međunarodnim letovima, ne i domaćim turskim). Biznis klasu odlikuju drugačija sedišta. Ona se razlikuju po dimenzijama, šira su i udobnija čime se postiže dodatni komfor putnika.


Ručni prtljag

Količina ručnog prtljaga zavisi od klase putovanja:

Ekonomska klasa – 1 komad – 8kg

Biznis klasa – 2 komada – 8kg (po komadu)

Dimenzije ručnog prtljaga - 55x40x23 cm

Pored standardnog ručnog prtljaga, u kabinu možete poneti još jedan lični predmet, kao što je ručna torba, laptop, sedište za dete/nosiljka, kamera ili kišobran (koji nema zašiljen vrh).


Predati prtljag

Turkish Airlines u većini slučajeva primenjuje težinski koncept prtljaga, što znači da možete poneti neograničen broj komada prtljaga, pod uslovom da zajedno ne prelaze određenu težinu.

Ekonomska klasa – 20kg

Biznis klasa – 30kg

Dozvoljena težina predatog prtljaga može da se razlikuje u odnosu na polaznu tačku i destinaciju.


Online check-in

Online čekiranje na let Turkish Airlines-a moguće je najranije 24h a najkasnije 90 minuta pre leta. Čekiranje na aerodromu je besplatno.


Flota
avio-kompanije Turkish Airlines

Flota Turkish Airlines-a se sastoji od 328 aviona. Flotu čine avioni Airbus A319/A320/A321/A330/A340, Boeing B737 (400, 700, 800) i Boeing 777. Flota ove kompanije nudi raspored sedišta u dve (poslovna i ekonomska klasa) i tri kabine (poslovna, premijum ekonomska i ekonomska klasa).


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.