Rezervišite Vaš let
Više opcija


Avio-kompanija Wizz Air

Informacije o kompaniji, promotivne avio karte, klase, pravila o prtljagu...

O avio kompaniji Wizz Air 

Osnovana od strane profesionalaca iz vazduhoplovne industrije, kompanija Wizz Air postoji od 2003. godine. Prvi let realizovan je u maju 2004. godine, a danas ova mađarska kompanija nudi više od 600 linija iz 25 baza: Beč u Austriji; Tuzla u Bosni i Hercegovini; Sofija i Varna u Bugarskoj; Kutaisi u Gruziji; Budimpešta i Debrecin u Mađarskoj; Riga u Letoniji; Vilnjus u Litvaniji; Skoplje u Makedoniji; Kišinjev u Moldaviji; Katovice, Varšava, Gdanjsk, Poznan i Vroclav u Poljskoj; Bukurešt, Kluž-Napoka, Krajova, Jaši, Sibinj i Temišvar u Rumuniji; Beograd i Niš u Srbiji; London Luton u UK; Kijev u Ukrajini.

Zahvaljujući konstantnom razvoju, avio kompanija Wizz Air je postala najveći niskobužetni (low cost) avioprevoznik u srednjoj i istočnoj Evropi.

Usluge

Wizz Air letovi su namenjeni onim putnicima koji žele pristupačne cene, uz adekvatan nivo usluge. Saobraćaju uglavnom sa manjih aerodroma, koji su jeftiniji i pogodni za lako rukovođenje putnicima. U Wizz Air avionima postoji samo jedna klasa, u kojoj su smešteni svi putnici. Hranu i piće je moguće konzumirati uz doplatu.


Prijava na let
 

Prijavu na let kompanije Wizz Air, možete izvršiti besplatno putem Interneta i aplikacije ili direktno na aerodromu, uz doplatu. Ukoliko čekiranje vršite na aerdoromu, to se dodatno naplaćuje, osim na aerodromima koji su navedeni u nastavku, za koje online čekiranje još uvek nije moguće.


Checkin

Spisak aerodroma gde je čekiranje na aerodromu besplatno:

Dubai (samo do Budimpešte)

Krf

Palma de Majorka

Tirana (samo do Budimpešte)

Saragosa

Moskva

Aerodrom Menara u Marakešu

Šalter za prijavu na let na aerodromu uglavnom se otvara 2 sata pre poletanja, a prijava je moguća do 40 minuta pred polazak.

Čekiranje putem Interneta je besplatno. Ukoliko ste kupili sedište, moći ćete da se čekirate online 30 dana pre leta. Ako nemate kupljeno sedište, usluga online check-in je dostupna 48 sati pre odlaznog leta.

 

Prtljag

Na let kompanije Wizz Air moguće je uneti samo jednu besplatnu torbu, dimenzija 40x30x20 cm, koja mora biti smeštena ispod sedišta.

Putnici koji imaju WIZZ prioritet kartu, imaju pravo na još jedan komad prtljaga maksimalnih dimezija 55x40x23 cm
Što se tiče čekiranog prtljaga, koji putnici ne unose u avionsku kabinu, maksimalne dimenzije su: širina 149 cm, visina 119 cm i dužina 171 cm. Čekirane torbe mogu imati 10, 20 i 32kg.

 

Usluge u avionu

Ponuda Wizz Air Café vam je na raspolaganju nakon poletanja. Tokom leta možete kupiti ikonzumirati tople napitke, sendviče, užinu, alkoholna i bezalkoholna pica.

 

Flota 

Kompanija Wizz Air u svojoj floti ima letelice Airbus – A320 i A321seo. Mlada flota, sastavljena od aviona sa naprednim sistemima i motorima, dodatno smanjuje troškove kompanije.


Avio kompanije

Na našoj stranici avio kompanije možete pronaći detaljne informacije o najtraženijim avio kompanijama. Saznajte pravila o čekiranju, prtljagu, klasama... Izdvajamo popularne low cost avio kompanije o kojima takođe možete pronaći dosta korisnih informacija.


Jeftine avio karte

Za vas svakodnevno izdvajamo jeftine avio karte do najtraženijih destinaija širom sveta. U slučaju bilo kakvih nedoumica, pročitajte naše korisničke informacije.Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.