Rezervišite Vaš let
Više opcija


Check in

Check in

Prijava za let (check-in) je osnovna procedura koja je neophodna kako biste stekli pravo na ukrcavanje na let.
Da biste se čekirali za let na šalteru potrebno je da posedujete validan identifikacioni dokument (pasoš). Državljani EU unutar Šengenske zone mogu da se čekiraju samo sa ličnom kartom, ali stranci (van Šengena) moraju da poseduju pasoš i za unutar-šengenske letove.

Prtljag koji predajete za prevoz u prtljažniku aviona treba da bude predat na šalteru gde se prijavljujete za let.
Na šalteru za čekiranje možete izabrati sedište, prema pravilima avio kompanije, možete dokupiti dodatne usluge tokom leta ili platiti višak prtljaga. Možete i uraditi doplatu za višu putnu klasu, tzv “upgrade”.

Po završetku čekiranja čeker će Vam odštampati kupon za ukrcavanje u avion (boarding card) i nalepnicu za označavanje predatog prtljaga, koju spaja sa kuponom za ukrcavanje.
Ova dva dokumenta su veoma važna. Bez kupona za ukrcavanje nije moguće ući u avion, a bez prtljažne nalepnice ne može se tražiti izgubljen prtljag.


Online check in

Određene avio kompanije vrše naplatu čekiranja na aerodromu. Kako Vam ne bi naplatili uslugu čekiranja, potrebno je da se prijavite za let online. 
Nakon kupovine avio karte dobićete obaveštenje da li je za Vaš let potrebno online čekiranje ili se možete besplatno čekirati na šalteru aerodroma. Mi obavljamo online check in za naše putnike. U tom slučaju od nas ćete dobiti boarding kartu koju je potrebno da ponesete sa sobom na aerodrom i pokažate na šalteru prilikom predaje prtljaga.

Rok za prijavu za let

Avio kompanije propisuju vreme potrebno za prijavu za let. Obično se šalteri otvaraju od dva sata, a zatvaraju se 30 minuta do 1 sat pre planiranog poletanja.

"Iako putujemo širom sveta da pronađemo lepotu,
moramo je nositi i u sebi, inače je pronaći nećemo"
Ralf Valdo Emerson


Copyright © 2020 by FILIPTRAVEL. Sva prava su zadržana.